Cum să cumpărăm inteligent

Astăzi, de la eMAG…

Nu sunt vreun vânător de reduceri, dar îmi place să mă informez corespunzător înainte de a cheltui bani. Sunt multe lucruri ce trebuiesc luate în calcul când achiziționezi ceva și un criteriu foarte important cred că este prestigiul magazinului.

Acum ceva vreme mi-am cumpărat niște componente de calculator. Și am căutat, m-am informat și am ales din 3 sau 4 furnizori. Și am zis la momentul respectiv pe Twitter că eMAG are niște prețuri nesimțite la anumite produse și ei mi-au cam sărit în cap și eu le-am dat exemple și în final am cumpărat de la altcineva(pentru că suma totală era mai ieftină și pentru că aveam oarecum încredere în respectivii). Finalul poveștii a fost acum vreo lună, când am întâmpinat probleme cu sistemul respectiv și am mers la service unde am aflat că garanția pentru componente nu mai era aceeași, că s-au schimbat niște chestii și au apărut altele și că, pe scurt, ei îmi trimit produsuele la service dar nu garantează că le mai primesc înapoi. Asta e! Țeapa mea… Data viitoare o sa dau 200lei în plus, măcar să știu că Customer service-ul e ceea ce trebuie(aici pot să îi laud pe cei de la eMAG).

Să revenim la cum să faci cumpărături. Bănuiesc că ei au un script prin care relaționează produsele pentru promoție și nu știu dacă au vrut sau nu să apară următoarea diferență, oricum eu v-o zic :)

Căutam un rucsac și am dat peste Rucsac Lowepro Versapack 200 AW care are ca preț, dacă îl cumperi împreună cu Trepied Velbon DF-60/F, suma de 439,97 Lei (adică -50,01Lei reducere la pachet).

Daaaar, dacă veți căuta invers, pachetul promoțional atribuit trepiedului, suma va fi de 289,98 Lei (adică -200 Lei reducere la pachet). Eu zic că merită 150Lei două click-uri ;)

Dacă vă interesează, eu zic să le cumpărați acum, bănuiesc că nu va dura mult această ‘promoție’, dar cred că e un obicei destul de bun pentru a vetifica prețurile înainte de a cumpăra ceva. Am mai văzut chestia asta și pe alte site-uri, și de la noi și de prin afară(ex.).

← Previous post

Next post →

3 Comments

  1. pff interesant articol
    voi fii mai atenta pe viitor si voi cumpara mai smart

  2. Foarte tare. Nu m-am gandit ca ar fi posibil asa ceva.

  3. Abia astazi am descoperit site-ul de fata, via treizecizero.ro. Nu-i rau deloc :)

Leave a Reply