Cea mai așteptată invenție din lumea foto

nikonfilmbackAsta ar fi, probabil, cea mai mare și mai așteptată invenție din zona de tehnică fotografică!

Orice fotograf ce a început să vâneze imagini cred că a păstrat, la loc de cinste, prima cameră foto pe film. Sau poate cea mai îndrăgită, sau poate mai multe sau chiar o întreagă colecție. Să poți să foloseși aceste minunăți ale vremii lor, putând să beneficiezi de avantajele tehnologiei digitale, cred că ar fi visul oricărui fotograf pasionat.  

Eu am cam evitat subiectul camerelor mirrorless. Când e vorba de fotografie făcută pentru un client, folosesc doar echipamente serioase. Și asta pentru că am încredere în ele, știu exact cum se comportă și pot controla foarte bine partea tehnică. Poate că și camerele mirrorless ar putea fi folosite în anumite cazuri, dar în cele mai multe(evenimentele de exemplu) nu știu dacă aș vrea să ma bazez pe altceva decât pe un DSLR. Dar pentru partea de fotografie făcută pentru mine, cred că aș folosi mult mai des o cameră foto de dimensiuni mai mici.

Singurul motiv pentru care nu am investit în așa ceva e pentru că nu îmi plac! Nu îmi place senzația ce o ai când ții una în mână! Nu îmi oferă o siguranță pentru că pare a fi făcută fin plastic.

Poate că Fuji are modele ce se apropie foarte mult de camerele clasice. Dar, senzația ce ți-o dă Mamiya când o ții în mână nu poate fi egalată de nici o cameră foto digitală. Parerea mea…

Nikon a înregistrat un patent pentru un ‘film digital’. Acesta ar putea înlocui filmul clasic din camerele foto de 35mm cu o variantă digitală. Există de foarte multă vreme variante pentru camerele de format mediu sau mare și cu toate că înțeleg dezinteresul companiilor pentru astfel de produse, sper că se va întâmpla totuși vreodată și aceasă minune.

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Nu cred ca un fotograf profesionist va folosi o astfel de camera.

  2. Re-35-ul s-a dovedit a fi o gluma (http://www.re35.net/index.html). Sa vedem ce va face Nikon-ul.

Leave a Reply