Weekendul trecut am avut plăcerea să fiu invitat de PR Atelier si J’Info Tours să petrec cu ei un weekend de offroad la Bușteni. Am fost cu două mașinuțe pregătite pentru o plimbare pe teren accidentat.

Toyota Landcruiser aka D.D.
Roxana Radu – șofer
Adrian Holerga
Cristian Sutu
Valentin Bosioc

Mitsubishi Pajero
Daniel Secăreanu – șofer
Cristina Constantinescu
Maria Tomescu
Roxana Precu

Eu nu prea sunt obișnuit cu astfel de aventură. Îmi place și practic destul de des cam tot ce înseamnă sport și sport extrem, dar cu cele motorizate nu pre m-am întâlnit foarte des. Așa că am fost mai mult decât bucuros să pot merge să practic și să fotografiez așa ceva. Și în general, când merg undeva în calitate de blogger, nu mă agit foarte mult cu camera foto, fotografiile le fac mai mult de preview, nu sunt maximul pe care l-aș face în mod normal pentru un client, dar de data asta am fotografiat toată povestea, ca la carte. Vineri seară, am plecat din fața sediului J’Info Tours spre Bușteni, pe șosea. Am ajuns destul de târziu la vila Marie Angelle unde am fost cazați. Toată lumea era foarte relaxată, am stat la ‘un pahar de vorbă’, am făcut un grătar și ne-am retras destul de târziu la camere. Sâmbătă dimineață ne-am trezit odată cu răsăritul, eu personal m-am ridicat din pat pe la 7 fără ceas deșteptător sau cineva să mă trezească …ceea ce e o oarecare minune, apoi ne-am hrănit corespunzător și am plecat la drum.

  

Destinația era oarecum vagă pentru că aveam de gând să ne plimbăm și am pornit spre cabana Piatra Arsă. Prin Sinaia, pe DJ713, se merge direct până în vărf. Am ajuns acolo, ne-am plimbat un pic prin Jepi, am ajuns la Cantonul jepi la pas, ne-am pozat și am plecat mai departe. Spre uimirea tuturor, DJ713 e proaspăt asfaltat până la la câțiva mertri de cabana Piatra Arsă, care nu mai e cabana ci ditamai hotelul. Apoi am zis să dăm o tură până la cabana si lacul Bolboci. Trebuie să recunosc că pe tot acest traseu avem de gând să întreb dacă mergem doar pe șosea cuminți ca băbuțele plimbate duminica spre biserică sau ne dăm și noi ca oamenii :) De la Bolboci am plecat pe drumuri forestiere și ne-am aventurat prin păduri până am ajuns și pe ocărare de-a dreptul offroad care în cele din urmă s-a dovedit a fi și înfundată. Am urcat căteva văi, ne-am zdruncinat bine și când ne-a prins noaptea ne-am îndreptat ușurel către vila din Bușteni.

Duminică, deși stabilisem că ne trezim cu noaptea în cap, abia pe la 10 ne-am ridicat cu greu din pat. Ne-am strans lucrurile, ne-am luat la revedere de la administratora vilei și am plecat pe coclauri. Undeva la intrarea în Azuga dinspre Bușteni, am intrat de pe DN1 direct pe un drum în pădure, pe partea draptă. Era atât de abrupt încăt nici nu mi-am dat seama inițial că pe acolo trebuie să mergem. Am urcat, ne-am cocoțat pe bolovani, am rămas suspendați o dată, am găsit drumul blocat de un copac imens și a trebuit să îl ocolim printre copaci, am văzut unele dintre cele mai frumoase peisaje din zona aia și am ajuns apoi în vârful părtiei Șorica din Azuga, unde nu am mai ajuns decât cu telecabina iarna. Ne-am rehidratat, ne-am pozat și am plecat mai departe pe creasta spre Comarnic. Bolovani, coborâri, urcări, margini abrupte, munții Baiului pe dreapta, Bucegii pe stânga și peisaje ce îți tăiau respirația. Acela e un traseu ce tot vreau de pe la începutul anului să îl fac cu bicicleta, dar eu nu mi-am imaginat că o mașină poate să meargă pe acolo.

Mulțumirile speciale le adresez celor de la J’Info Tours pentru că ne-au asigurat tot confortul și toate condițiile(Apropo, vila Marie Angelle are 4 dormitoare mai mult decât duble și costă undeva pe la 300lei/noapte toată) și PR Atelier pentru că ne-au chemat acolo și ne-au condus pe toți coclaurii. Și mie mi-a plăcut atât de mult încât public toate fotografiile făcute de mine, inclusiv peisajele :)

Toate fotografiile pe pagina de Facebook.